ADHD

adhd_wiem_o_zdrowiu

Forum -> To chyba adhd

Tytuł:To chyba adhd
Autor:kama
13.5.2010, 14:48
Witajcie. Wszystko wskazuje na to, że nasz 6 letni syn ma ADHD. Czekamy na badania w PPP. Zawsze byl ruchliwy, ale jednocześnie radosny,pogodny,ułożony. Teraz w przedszkolu wyszły problemy z jego koncentracją ,skupieniem uwagi , nieumiejętnoscią funkcjonowania w grupie i wiele innych zachowań typowych dla ADHD. Jeśli diagnoza okaże sie trafna to czy poradzimy sobie w przyszłości?

Autor:basia
13.5.2010, 14:49
PORADZICIE SOBIE !!!! poradzicie sobie ponieważ będziecie wiedzieli z czym macie doczynienia i jak powinniście niektóre rzeczy robić aby pomóc swojemu synowi BEDZIE DOBRZE

Tytuł:
Autor:
23.6.2010, 08:00
ja tez jestem tego zdania ze sobie poradzicie z tym ze jesli faktycznie wykaze ze Wasz synek ma ADHD musicie koniecznie uprzedzic personel w przedszkolu pania psycholog zeby i oni umieli sobie poradzic z waszym dzieckiem pod wasza nieobecnosc.

Autor:
5.7.2010, 14:45
Maciejku, spokojnie. Przede wszystkim zdiagnozowac klasyczne ADHD wcale nie jest prosto. I bardzo czesto to, co rodzice biora za ADHD jest najzwyklejsza ZWIEKSZONA RUCHLIWOSCIA DZIECKA, z ktorej sie wyrasta. Z ADHD tez mozna wyjsc. Ja osobiscie mam taki baardzo prosty test na ADHD :) Zobacz, czy Twoje dziecko potrafi posiedziec dluzej przy bajce, ktora lubi, albo bawic sie w skupieniu w cos, co lubi. Tak naprawde dziecko, ktore ma klasyczne ADHD nie skupi sie nawet na czynnosciach, ktore sprawiaja mu przyjemnosc. Wysylam Ci link, pod ktorym znajdziesz opis ADHD. Przeczytaj: PPP Legionowo Pozdrawiam serdecznie encja

Autor:
26.7.2010, 14:08
Mój prawie już kawalr :) ma zdjagnozowane ADHD bardzo chętni odpowiem na pytania. Napewno sobie poradzicie.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest mniejsze: kałuża czy morze?

adhd_ciekawostki

Ciekawostki

Astma u dzieci
Na sto dzieci astma atakuje sześcioro małych obywateli. Jednak niebezpieczeństwo rośnie, kiedy choruje na nie jedno z rodziców. Astmę może wywołać bądź spotęgować dym papierosowy, sierść naszych domowych czworonogów. U dzieci można zaobserwować ją zazwyczaj już przed rozpoczęciem 6 roku życia.

Czy wiesz, że...

PTSD- czym jest ten tajemniczy skrót? Po polsku nazywa się to zespół stresu pourazowego lub zaburzenie stresowe pourazowe. Jest to specyficzna odmiana zaburzeń lękowych, powstająca wskutek traumatycznego przeżycia.

Polecamy

Depresja
Łagodne objawy depresji sezonowej może łagodzić melatonina tabletki, która nie jest wyłącznie lekiem na sen. Melatonina na sen dostępna w aptece bez recepty, może być też doskonałym lekiem na zaburzenia depresyjne. Lek ten zwany jest „eliksirem młodości”, który prócz wydłużenia czasu snu, doskonale wpływa na dobre samopoczucie oraz zdrową kondycję.

Archiwum

Pyralgina to lek stosowany w leczeniu bólów różnego pochodzenia o dużym nasileniu, jak również gorączki, gdy zastosowanie innych środków jest przeciwwskazane lub nieskuteczne. Mechanizm jej działania polega na hamowaniu aktywności enzymu - cyklooksygenazy w obrębie ośrodkowego i obwodowego układu nerwowego. Producentem leku Pyralgina jest Polpharma S.A. Jedna tabletka Pyralginy zwiera 500 mg substancji czynnej o nazwie metamizol.